Dag 3

11 December '17
Deze dag begon al vroeg op de ferry, want we waren vergeten dat de klok een uurtje vooruit zou gegaan. Hierdoor stonden we dus iets wat vroeg klaar voor het ontbijt. Maar ja, dat kan de beste gebeuren 🙂

Zodra we van de boot af waren rond 10:30 vervolgde we onze weg naar de eindbestemming in Taivaloski, Finland. We wisten al dat dit een flinke tocht zou zijn van ongeveer 800km maar het bleek nog erger te worden dan we hadden verwacht.

Na ongeveer 2 uur rijden kregen wij een telefoontje van Peter Ribbens dat de eend er mee opgehouden was. de steun van de versnellingsbak was afgebroken. Wij zijn omgekeerd om onze collega’s in nood te ondersteunen tijdens het wachten op hulp van Team #112 Baard U Geen Zorgen. Dit zijn de wegenwachten van de Noordkaap Challenge en echte helden! Diep respect voor deze mannen!

Nadat deze mannen na 200km omrijden arriveerden bij de eend hebben wij onze weg weer vervolgd. Veel meer konden wij niet betekenen voor Peter en Jan in dit geval.

Door alle oponthoud liepen wij ondertussen ook 3 uur achter op het schema, waardoor onze aankomst tijd op dat moment door de TomTom rond 23:30 werd geschat. Mede door de grote hoeveelheid sneeuw en de donkere rij condities verloopt het allemaal wat langzamer in Finland.

Terwijl we weer onderweg zijn, krijgen we bericht dat er één de teams uit de bocht gevlogen is en op z’n zijkant in de berm beland is. Gelukkig was iedereen OK en kwam er snel hulp voor deze mannen.

Na al deze pech zijn toch wij extra op onze hoede met het rijden, zeker omdat het hier echt pik donker is. Maar hier hebben we gelukkig onze verschijners voor van @Versteeg Automaterialen. Wat een top dingen! Een bak licht, dit is echt leuk speelgoed!

Rond middernacht komen we dan eindelijk aan bij onze overnachtingsplaats. Hier staat gelukkig nog een lekkere warme maaltijd op ons te wachten.
 Gauw naar bed en op naar dag 4!

Dag 10

22 December '17
Lees meer

Dag 9

18 December '17
Lees meer

Dag 8

18 December '17
Lees meer

Dag 7

18 December '17
Lees meer

De Noordkaap is bereikt!

15 December '17
Lees meer

Dag 6

14 December '17
Read more

Dag 5

13 December '17
Lees meer

Dag 4

12 December '17
Lees meer

Dag 3

11 December '17
Lees meer

Dag 2

11 December '17
Lees meer

Dag 1: Start Noordkaap Challenge !

8 December '17
Lees meer

Onze sponsors!

1 December '17
Lees meer

AUTO S&H TYRES

1 December '17
Read more

Meet & Greet Noordkaap Challenge 2017 in Zandvoort!

1 December '17
Lees meer

Team Scroogemcduck2cv

1 December '17
Lees meer

Hoe kunt u helpen!?

27 November '17
Lees meer
SH Tyres