Meet & Greet Noordkaap Challenge 2017 in Zandvoort!

1 December '17
Afgelopen zaterdag 18 december was de Meet & Greet van de Noordkaap Challenge 2017. De locatie kon niet beter worden uitgekozen, namelijk in het kloppend hart van de Nederlandse autosport bij het Circuit Park Zandvoort. Pal naast het circuit is de BMW Driving Experience Slotemakers gevestigd, een ideale plek voor de deelnemers om zichzelf vertrouwd te maken met de glibberige omstandigheden die ze gaan ontmoeten tijdens hun lange tocht door Scandinavië met als bestemming de Noordkaap.

Het was de eerste keer dat de deelnemers van de 2017-editie van de Noordkaap Challenge elkaar ontmoetten. Voor velen was het de eerste keer dat ze deelnamen en de stemming zat er direct al goed in. Tijdens de briefing werden ze op de hoogte gebracht van alle ins- en outs van het evenement, werden er vele vragen gesteld en stond iedereen na afloop te trappelen om maar van start te gaan. Daar moeten ze echter nog even mee wachten, want het vertrek is pas op vrijdag 8 december, vanuit het mediacentrum te Hilversum. Gedurende de dag werden alle auto’s bestickerd en verschenen de vertrouwde blauw-witte Noordkaap Challenge logo’s weer op de portieren. Aangevuld met een rijtje stickers van de hoofsponsoren van het evenement. Als één van de vier event-partners zijn S&H Tyres en KUMHO Tyre prominent aanwezig op de auto’s en zijn ze ook zichtbaar in alle andere beelduitingen van het evenement.

Na de geslaagde deelname in 2016, heeft S&H Tyres de smaak te pakken, want tijdens de komende Noordkaap Challenge zal er een Peugeot 308 Stationwagon worden ingezet voor de equipe Ronald Lems en Erwin van Duijvenbode. Tijdens de Meet & Greet leefden ze zich alvast uit tijdens de rijvaardigheidscursus op de natte slipbaan in Zandvoort, zodat ze konden wennen aan de glibberige omstandigheden op de koude wegen in het Noorden. Ook namen ze deel aan een ontsnappingsoefening in geval de auto op zijn kop in de berm terecht komt. Een hilarisch gezicht, waarbij de mannen uit een auto moesten kruipen, die door middel van een draaimechanisme ondersteboven gekanteld werd. Je kan het maar in je ervaringspakket hebben…

Twee andere medewerkers van S&H Tyres nemen dit jaar ook deel. Onder de naam ScroogeMcDuck2CV gaan Peter Ribbens en Jan Kielstra van start met een hele bijzondere Deux Chevaux. Het gaat hierbij om een privé project van Peter Ribbens, die vorig jaar ook al deelnam. Het is een technisch heel geavanceerd project, want de Spartaans uitgeruste 2CV is van de grond af aan opnieuw opgebouwd en voorzien van een BMW boxer motor. De auto klinkt als een echte opgevoerde eend en wordt gegarandeerd een regelrechte eye catcher tijdens het evenement!

Op vrijdagmorgen 8 december is het dan zover en gaat de Noordkaap Challenge 2017 van start vanuit Hilversum, voor een lange tocht naar de Noordkaap. Het evenement steunt 3FM Serious Request, waarvoor ieder team donaties ophaalt voor de stille ramp van 2017. Tijdens het evenement gaan de teams opdrachten uitvoeren, die ze krijgen van hun eigen achterban of via social media. Om een opdracht te laten uitvoeren dient de opdrachtgever eerst een donatie te storten, die ten goede komt aan het goede doel!


Dag 10

22 December '17
Lees meer

Dag 9

18 December '17
Lees meer

Dag 8

18 December '17
Lees meer

Dag 7

18 December '17
Lees meer

De Noordkaap is bereikt!

15 December '17
Lees meer

Dag 6

14 December '17
Read more

Dag 5

13 December '17
Lees meer

Dag 4

12 December '17
Lees meer

Dag 3

11 December '17
Lees meer

Dag 2

11 December '17
Lees meer

Dag 1: Start Noordkaap Challenge !

8 December '17
Lees meer

Onze sponsors!

1 December '17
Lees meer

AUTO S&H TYRES

1 December '17
Read more

Meet & Greet Noordkaap Challenge 2017 in Zandvoort!

1 December '17
Lees meer

Team Scroogemcduck2cv

1 December '17
Lees meer

Hoe kunt u helpen!?

27 November '17
Lees meer
SH Tyres